Žiri

Yann Arthus-Bertrand (predsjednik), Francuska
Kratak životopis

Kratak životopis

Yann Arthus-Bertrand fotograf i ekolog. Spektakularne zračne fotografije su ga učinile poznatim širom svijeta. Uvijek je strastveno volio životinjski svijet i prirodu. Kao dvadesetogodišnjak se nastanio u središnjoj Francuskoj, i postao je čelnikom sektora zaštite prirode. Sa trideset godina je sa suprugom otputovao u Keniju. Svoj fotoaparat je uskoro počeo koristiti kao vizualno pomagalo, da zabilježi svoja opažanja. Tijekom boravka u Africi je radio kao pilot balona na topli zrak. Tada je uistinu otkrio kako izgleda zemlja sa visine, i koje su prednosti toga, što sa visine možemo dobiti potpunu sliku o pojedinom području i njegovim resursima. Otkrio je i to, što je njegova misija: pokazati svijetu ljepote Zemlje, kao i utjecaj ljudske djelatnosti. Yann je postupno postao reporterom, koji se bavi problemima zaštite okoliša, i radio je za takve medije, kao što su Geo, National Geographic, Life, Paris Match, Figaro Magazin. itd. Godine 1991. je utemeljio u svijetu prvu agenciju za zračnu fotografiju. 1992-ge je na prvoj konferenciji u Riu odlučio, da će do 2000-te stvoriti jedno veliko djelo o stanju našeg planeta, čiji će naslov biti: Zemlja sa visine (Earth from Above). Knjiga je postigla veliki uspjeh, prodana je u više od tri milijuna primjeraka. Nakon toga je Yann utemeljio zakladu pod nazivom GOODPLANET, čiji je cilj da ljudima skrene pozornost na probleme zaštite okoliša, da ostvari programe kompenzacije ugljičnog dioksida, i da se skupa sa civilnim organizacijama bori protiv uništavanja šuma.

Ekolog i fotograf

Christie Goodwin, Velika Britanija
Kratak životopis

Kratak životopis

Christie Goodwin je britanski fotograf, njegova karijera obuhvata razdoblje od preko trideset i pet godina. Prvi puta je uzeo fotoaparat u ruke sa dvanaest godina. Kasnije je stekao diplomu u struci umjetničke fotografije. Nakon toga je u početku radio kao modni fotograf, ali ubrzo se u njemu pojavio nemir, i ostavio je za sobom svijet mode. 2005-te je dobio zaduženje za fotografiranje živog prijenosa, u čemu je pronašao svoju istinsku misiju. Nakon prve zadaće je okačio o klin svoj urednički šešir i u punom radnom vremenu je postao fotograf u glazbenoj i zabavnoj industriji. Danas je Christie veoma traženi fotograf turneja i portreta. Radio je sa takvim umjetnicima, kao što su Ed Sheeran, Katy Perry, Taylor Swift, Paul McCartney, Rod Stewart i druge prominentne ličnosti. Djela Christie-a se izdaju na CD-ima, DVD-ima, na izdanjima turneja, međunarodnim izdanjima, u knjigama i na izložbama. 2018-te je izdao svoju veliku knjigu fotografija pod naslovom „Memories We Made”, koja je retrospektiva Eda Sheerena na desetljeće provedeno fotografiranjem. Kreativni i pomalo luckasti Christie je ubrzo postao popularan i priznat u svojoj fotografskoj djelatnosti i – ako je riječ o kontaktima sa umjetnicima – za svoj pristup „ništa nije nezamislivo. Christie, kada ne putuje na turneje u raznim autobusima, tada živi u Londonu, gdje radi kao zvanični fotograf Royal Albert Hall-a. Izrađuje fotografije i za korice romana bestselera i krimića.
Tobias Hägg, Švedska
Kratak životopis

Kratak životopis

Tobias Hägg – utemeljitelj Airpixelsmedia.com i Airpixelsmediart.com – u punom radnom vremenu je fotograf i video snimatelj. Rođen je u mjestu Eskilstuna u Švedskoj, i trenutačno tamo živi. Pasija su mu pustolovine, voli otkrivati nove prostore svojim jedinstvenim. Težnjom ka savršenstvu, koja je svojstvena za svatko njegovo djelo, cilj Tobiasa je da stvori jedinstven način promatranja, i da neprekidno razvija svoju kreativnost. Izrađivao je komercijalne sadržaje iz svih krajeva svijeta, režirao je prikazivao sa međunarodno priznatim klijentima.
Dr. Christian Friege (CEWE), Njemačka
Kratak životopis

Kratak životopis

Od 2015-te rukovodi društvom CEWE Stiftung & Co. KGaA, odgovoran je za međunarodnu i domaću prodaju tvrtke, i od 2017-te je izvršni direktor Neumüller CEWE Color Foundation. Konsultant upravljanja je ranije radio kao menadžer u Velikoj Britaniji, u SAD, Finskoj i Japanu. Bio je član uprave Debitel AG i generalni direktor LichtBlick AG. Kao sponzor fotografskog natječaja A CEWE Photo Awards srcu mu je prirasla promidžba kulturnih vrijednosti fotografije.
Markus Schreiber (Associated Press)
Kratak životopis

Kratak životopis

Markus Shreiber je fotograf pri Associated Press (AP) u Berlinu od 1999. Kao fotograf međunarodne agencije je u Europi, sa Bliskog Istoka, Azije i Afrike izvještavao o brojnim međunarodnim vijestima i o sportskim događanjima. Pored ostalog 2001-ge sa druge intifade u Izraelu i Gazi, 2005-te o zemljotresu u Pakistanu, 2013-te o ispraćaju Nelsona Mandele u Južnoj Africi, kao i 2012-te sa londonskih, a 2016-te sa olimpijskih igara u Riu, to je samo nekoliko spomena vrijednih djela. 2014-te je u kategoriji spontanog portreta osvojio prvu nagradu na natječaju World Press Photo.
Joachim Herrmann (Reuters)
Kratak životopis

Kratak životopis

Joachim Herrmann je od 2012-te vodeći stručnjak Foto agencije Reuters. 1988-te je počeo raditi za Deutsche Presse Agentur (DPA) u Hamburgu, a kasnije za Reuters u Bonu i Berlinu. 2007-me je postao odgovorni urednik Global Picture Desk Signapore, koji tijekom dvadeset i četiri sata dnevno opskrbljuje svoje stranke kvalitetnim fotografijama, osiguravajući time da Foto agencija Reuters ostane nezamjenljiva na međunarodnoj razini. Joachim Herrmann je bio odgovoran za to, da fotografije udovolje visokim kvalitetnim zahtjevima Reutersa. Pored kvalitete fotografija su se ispostavila i pravna i etička pitanja.
Dr. Wilfried Vyslozil (SOS Međunarodna organizacija dječijih sela)
Kratak životopis

Kratak životopis

Dr. Wilfried Vyslozil je predsjednik SOS Međunarodne organizacije dječjih sela. 20 godine je radio pri organizaciji, od toga je 14 godina proveo u Austriji kao izvršni direktor, a šest godina je predsjednik SOS Međunarodne organizacije dječjih sela. Ranije je Vyslozil radio na području pronalaženja i odabira menadžera i kao trener menadžera a. Otac je tri odrasla djeteta, školovanje je završio u Škotskoj i Austriji, po tom je studirao na univerzitetima u Beču i Linzu. Vršio je istraživanja i predavao na sveučilištima u Linzu, Innsbrucku i Budimpešti.
global.drag_and_drop.header
global.drag_and_drop.description