Žiri

Naš žiri sastoji se od poznatih stručnjaka, novinara i fotografa.

Žiri će prvenstveno biti usmjeren na kvalitetu snimke (žarište, osvjetljenje, kompozicija itd.) te na detalje slike u povezanosti s temom natječaja. Ukupan dojam fotografije mora odgovarati odabiru kategorije i kompoziciji slike. Da biste s predanom fotografijom ušli u uži krug, treba zadovoljiti i sljedeće kriterije:

• Dobra veličina slike; najmanje 1920 x 1080 piksela.
• U datoteci se mora nalaziti samo jedna slika, a ne kolaž.
• Bez okvira, grafičkih elemenata ili očitih uređivanja slika.
• Bez teksta na slici, primjerice ime fotografa ili napomena o autorskom pravu.

Ocjene i komentari na našim internetskim stranicama bit će jedan od parametara koji utječu na završnu ocjenu da bi i fotografije s manje priloga mogle osvojiti nagradu.

 • Christina Brun

  multimedijska je producentica i prenosi priče koje su dirljive, iskrene i koje potiču na razmišljanje. Pritom kroči tankom granicom između umjetnosti i novinarstva. U natjecanju 2015. godine svojim je projektom „Stories beyond the wall” osvojila 1. mjesto.
 • Wolfgang Heinen

  izdavač je i glavni urednik fotografskih časopisa PHOTO PRESSE, PhotoKlassik i fotoPRO. Kao autor je sa svojim djelom „PaarUnPaar“ nominiran za njemačku nagradu za najbolju fotoknjigu „Deutscher Photobuchpreis”.
 • Dr. Rolf Hollander

  predsjednik je uprave njemačke zaklade CEWE COLOR Stiftung. Kao kurator CEWE natjecanja za najbolju fotografiju „Our world is beautiful” posebno je predan promicanju fotografije kao kulturnog dobra.
 • Ole Jørgen Liodden

  norveški je fotograf koji se bavi fotografiranjem prizora iz divljine, autor, voditelj ekspedicija i aktivist za zaštitu okoliša. Trenutačno radi kao ambasador za Japan Photo pro, a proteklih je godina tu funkciju obnašao za tvrtke Canon (2008.-2010.) i Nikon (2010.-2012.).
 • Andreas J. Mueller

  direktor je Njemačkog muzeja fotografije u Leipzigu. Nakon što je diplomirao slikarstvo i grafički dizajn, radio je kao slobodni karukaturist, ilustrator, crtač stripova i animiranih filmova.
 • Micha Pawlitzki

  fotograf je čija se djela objavljuju u velikom broju, a prvenstveno se bavi fotografiranjem arhitekture i krajolika. Tvrtke kao što su Apple, BMW, Microsoft i BBC u svom se radu koriste njegovim djelima.
 • Ewald Schmelz

  predsjednik je austrijske udruge fotografa VÖAV te uz to radi i kao službenik za suradnju pri međunarodnoj federaciji fotografske umjetnosti FIAP. Dok je u prošlosti i sam osvojio više međunarodnih nagrada, danas se bavi pravilima za točno ocjenjivanje na natjecanjima u fotografiji.
 • Jörg Uhlenbrock

  CEWE-ov voditelj odjela za marketing fotografske kulture, zadužen je za promicanje fotografije kao kulturnog dobra. Kao svestrani marketinški stručnjak s posebnim afinitetom prema fotografiji, on na tom položaju organizira te kao kurator nadgleda razna natjecanja i izložbe koje potpisuje CEWE kao i one koje su rezultat određene suradnje.
global.drag_and_drop.header
global.drag_and_drop.description