Žiri

Naš se žiri sastoji od poznatih stručnjaka, novinara i fotografa.

Žiri će prvenstveno biti usmjeren na kvalitetu snimke (žarište, osvjetljenje, kompozicija itd.) te na detalje slike u povezanosti s temom natječaja. Ukupan dojam fotografije mora odgovarati odabiru kategorije i kompoziciji slike. Kako biste s predanom fotografijom ušli u uži krug, trebate zadovoljiti sljedeće kriterije:

• Dobra veličina slike; najmanje 1080 x 1080 piksela.
• U datoteci se mora nalaziti samo jedna slika, a ne kolaž.
• Bez okvira, grafičkih elemenata ili očitih uređivanja slika.
• Bez teksta na slici, primjerice ime fotografa ili napomena o autorskom pravu.

Ocjene i komentari na našim internetskim stranicama bit će jedan od parametara koji utječu na završnu ocjenu kako bi i fotografije s manje priloga mogle osvojiti nagradu.

Yann Arthus-Bertrand - predsjednik žirija
Ukratko

Ukratko

Yann Arthus-Bertrand je već drugi put predsjednik žirija fotonatječaja CEWE Photo Award. Fotografije snimljene iz zraka učinile su ovog fotografa i ekologa međunarodno poznatim. S 20 je godina ovaj ljubitelj prirode postao direktor prirodnog rezervata u središnjoj Francuskoj. Godine 1976. je sa svojom kamerom istražio svijet iz ptičje perspektive - iz balona. Od tada je kao specijalni izaslanik UN-a za Program Ujedinjenih naroda za okoliš svoj život posvetio zaštiti okoliša. Također je osnivač prve svjetske agencije za fotografije iz zraka, fondacije GoodPlanet i neprofitne organizacije za filmsku produkciju (HOPE).

Ekolog i fotograf

Christie Goodwin
Ukratko

Ukratko

Christie Goodwin je kreativna i dinamična britanska fotografkinja. Njena strast prema glazbi i fotografiji pojavila se tek 2005. godine kada je bila zadužena za snimanje live izvedbe. Nakon toga je radila kao fotografkinja za portrete na turnejama s vrhunskim umjetnicima poput Paula McCartneyja, Roda Stewarta, Katy Perry i Taylor Swift. Godine 2018. objavila je svoju prvu veliku knjigu fotografija, Memories We Made, koja se osvrće na fotografsko desetljeće s Edom Sheeranom. Kada nije na putovanju, ova Londončanka radi kao službena fotografkinja za Royal Albert Hall, dok slobodno vrijeme najradije provodi u Francuskoj sa svojim fotoaparatom.
Ulla Lohmann
Ukratko

Ukratko

Ulla Lohmann ekspedicijska je fotografkinja i redateljica za GEO, National Geographic, BBC, ARD, ZDF, Servus TV, Terra Mater i Red Bull Media House. Zastupaju ju National Geographic Creative te je kao Cannon Explorer i F-stop Global Icon imenovana članicom DGPh i Explorer's Club-a (New York). Danas je prisutna na ekspedicijama diljem svijeta te putem svojih fotografija donosi priče o udaljenim i neistraženim mjestima. Njen dosadašnji vrhunac je znanstvena ekspedicija u unutrašnjost aktivnog vulkana, gdje je upravo ona prva žena na svijetu koja je pristupila takvom potpuno novom terenu.
Dr. Christian Friege
Ukratko

Ukratko

Dr. Christian Friege član je upravnog odbora CEWE Stiftung & Co. KGaA od 2015. godine i predsjednik upravnog odbora fondacije "Neumüller CEWE Color" od 2017. godine. Prije toga savjetnik uprave radio je kao menadžer u Velikoj Britaniji, SAD-u, Finskoj i Japanu. Također je bio član upravnog odbora Debitel AG i predsjednik upravnog odbora LichtBlick AG. Kao pokrovitelju fotonatječaja CEWE Photo Award, promocija fotografije kao kulturne vrijednosti mu je posebno prirasla srcu.
Kai Pfaffenbach
Ukratko

Ukratko

Godine 2013. Kai Pfaffenbach je zajedno s ruskim sucem Andrejem Schukowom nagrađen s nagradom Fair Play Prize of German Sports u kategoriji Sport. Pfaffenbach je za svoje novinarsko fotografiranje osvojio brojne nacionalne i međunarodne nagrade. Sa svojom fotografijom pobjedničkog gola Maria Götzea u finalu Svjetskog nogometnog kupa 2014. godine osvojio je nagradu Sven Simon iz Axel Springer Verlaga. Uz brojne nagrade Profesionalnog udruženja njemačkih sportskih fotografa (VDS) i Njemačkog udruženja novinara, Pfaffenbach je osvojio i nagradu World Press Photo Award sa svojom fotografijom nasmijanog Usaina Bolta u polufinalu Olimpijskih igara u Riju 2016. godine. U 2020. godini Pfaffenbach je dio tima od 11 Reutersovih fotografa koji su nagrađeni Pulitzerovom nagradom u kategoriji "Breaking News Photography" za praćenje događaja u Hong Kongu.
Martin Rak
Ukratko

Ukratko

Martin Rak je 2014. godine osvojio nagradu Prix de la Photographie Paris Px3, a 2016. Sony World Photographer Awards. Također je zauzeo 3. mjesto na International Photo Awards IPA 2014. i EISA Maestro 2016. Poznati češki fotograf pejzaža sa sjedištem u Pragu već je u dobi od 6 godina zavolio fotografiju i od tada se ne odvaja od fotoaparata. Za fotografiju pejzaža počeo se zanimati 2009. godine, a njegovi brojni radovi objavljeni su u raznim publikacijama, časopisima i kalendarima diljem svijeta. Također, redovito sudjeluje sa svojim fotografijama u časopisima kao što su Black and White Photography Magazine, Practical Photography, Digital SLR Photography, GEO (Njemačka) i još puno drugih.
Petra Horn
Ukratko

Ukratko

Petra Horn dio je upravnog odbora SOS Dječjeg sela diljem svijeta od 2015. godine, a od 2020. i članica međunarodnog senata za SOS Dječja sela. Ranije je bila članica uprave energetske tvrtke. Petra je vrlo predana u radu za SOS Dječja sela diljem svijeta te promovira razne projekte na radiju i televiziji, kojima je cilj poboljšanje životnih uvjeta za djecu širom svijeta.
    Žiri: CEWE Photo Award 2019

    global.drag_and_drop.header
    global.drag_and_drop.description