FAQ
Moj račun:

Kako mogu izbrisati svoj korisnički račun?

Ako želite izbrisati svoj korisnički račun, obratite se našoj službi za korisnike.

Mogu li promijeniti svoje korisničko ime i/ili svoju adresu e-pošte?

Nakon prijave više ne možete promijeniti svoje korisničko ime ni adresu e-pošte.

Koliko je korisničkih računa dopušteno?

Možete stvoriti jedan korisnički račun sa svojim osobnim podacima. S tim računom možete sudjelovati na svim fotografskim natječajima društva CEWE. Stoga nije potrebna ponovna registracija.

Zaboravio/la sam svoju lozinku ili se ne mogu prijaviti sa svojom lozinkom.

Ako se ne možete prijaviti sa svojom lozinkom ili ste ju zaboravili, zatražite novu lozinku. Taj postupak može trajati do 15 minuta. Ako do tada niste dobili automatsku poruku e-pošte od našeg sustava, provjerite i u svojoj mapi neželjene pošte.

 

Želim izbrisati fotografije sa starih natječaja. Kako to funkcionira?

Najprije kliknite na natječaj s kojega biste željeli ukloniti svoje fotografije. Zatim se prijavite sa svojim korisničkim podacima, kliknite na svoje korisničko ime i odaberite „Uredi fotografije“. Ovdje možete pojedinačno izbrisati sve fotografije.

O fotografijama:

Smije li se poslati istu fotografiju u dvije različite kategorije?

Znamo da ponekad može biti teško odlučiti se za jednu kategoriju. Stoga se odlučite za kategoriju koja vam se čini najsmislenijom. Slanje jedne fotografije u više kategorija vam ne povećava izglede za pobjedu.

Mora li ispod fotografije stajati moje puno ime?

Vaše korisničko ime uvijek će stajati ispod vaših fotografija. Vaše će puno ime biti prikazano pod mjesečnim dobitnicima samo ako pobijedite.

Zašto pri registraciji moram unijeti svoju potpunu adresu?

Trebali biste se uvijek prijaviti sa svojim pravim imenom i adresom da biste mogli dobiti nagrade.

Komprimiraju li se moje fotografije na vašoj stranici?

Na temelju velikog broja pristiglih fotografija želimo vam ponuditi visoku korisničku pristupačnost i stoga vaše fotografije smanjujemo na internetsku veličinu. Međutim, imate mogućnost pozvati željenu fotografiju u punoj veličini putem simbola povećala.

Što se događa s mojim fotografijama nakon što natječaj završi?

Na kraju fotografskog natječaja možete izbrisati svoje fotografije sa svojeg korisničkog računa (v. i „Želim izbrisati fotografije sa starih natječaja. Kako to funkcionira?“).

Što smijem obraditi na svojim fotografijama i što se podrazumijeva pod „bez manipulacije fotografija“?

Na našem je fotografskom natječaju riječ o fotografiji i izvrsnim fotografskim dostignućima. Stoga bismo željeli odlikovati fotografije koje su oduševile naš žiri povezanošću s temom, sveukupnim utiskom i kvalitetom. Obrada fotografija, koju se u današnje vrijeme ne može odvojiti od fotografije, trebala bi pri tome biti samo pomoćno sredstvo. Dopuštene su preinake kao što su svjetlina, kontrast, dubina, svjetla, boje itd. Smiju se vršiti i obrezivanje fotografije i mala retuširanja. Nije dopušteno naknadno dodavati elemente kojima se iskrivljuje fotografiju. U to se ubrajaju očite kompozicije, grafički elementi, okviri i tekstovi.

Smiju li se slati i fotografije s pametnog telefona?

Da!

Zašto ne mogu unijeti tehničke podatke za pojedine fotografije?

Metapodaci se automatski određuju iz vaših poslanih fotografija i dodaju fotografiji. Stoga nije potreban ručni unos.

O natječaju:

Koliko su bitni opisi fotografija?

Iza svake fotografije krije se posebna priča. Veseli nas kad dijelite svoju priču s drugim sudionicima i posjetiteljima natječaja i što smijemo u njoj sudjelovati.

Kako mogu opozvati svoje sudjelovanje na natječaju CEWE Photo Award 2019?

Prije kraja natječaja CEWE Photo Award 2019 imate mogućnost izbrisati svoje fotografije sa svojeg korisničkog računa (v. i „Želim izbrisati fotografije sa starih natječaja. Kako to funkcionira?“).

.Koliko fotografija mogu poslati na natječaj CEWE Photo Award 2019 i do kada?

Do 2. 6. 2019. možete na natječaj CEWE Photo Award 2019 poslati sveukupno 100 fotografija u deset različitih kategorija.

Ne mogu pronaći svoje fotografije pod podnescima u kategorijama. Moram li ih ponovo učitati?

Na natječaj CEWE Photo Award 2019 pristiže preko 100.000 fotografija, tako da je ponekad teško pronaći svoju fotografiju. Međutim, na svom korisničkom računu pod „Uredi fotografije“ možete jednostavno provjeriti je li se vaša fotografija učitala.

Zašto je fotografija koju šaljem potrebna u originalnoj veličini?

Za procjenu fotografija bitno je da su dostupne u što većoj razlučivosti. Osim toga, moguće je da pobjedničke fotografije ispišemo kao zidne fotografije i sačuvamo u obliku izložbi za pojedini natječaj. I za to je potrebna dovoljno velika razlučivost.

Imaju li ocjene korisnika utjecaja na presudu žirija?

Ocjene prije svega služe za međusobnu komunikaciju među korisnicima. Kad vidite lijepe fotografije i ocijenite ih, fotografi se vesele vašoj povratnoj informaciji. Za procjenu najprije vrijede drugi kriteriji.

Smijem li s roditeljskom privolom sudjelovati ako imam manje od 18 godina?

Ne, iz pravnih razloga smiju sudjelovati samo punoljetne osobe.

Zašto se moje fotografije i/ili moji komentari brišu?

Društvo CEWE zadržava pravo na brisanje fotografskih priloga koji znatno odstupaju od tematskih smjernica.

Primjenjuje li društvo CEWE poslane fotografije za vlastitu promociju ili za arhiv stock fotografija?

Fotografska kultura mnogo znači društvu CEWE, tako da fotografima i osobama koje oduševljava fotografija nudimo platformu za prezentiranje i razmjenu te želimo potaknuti na kreativne procese. Sudjelovanjem na natječaju CEWE Photo Award 2019 društvo CEWE dobiva (jednostavno) pravo na korištenje fotografijama koje je sudionik učitao. Društvo CEWE ni u jednom trenutku ne stječe autorska prava nad fotografijama. „Pravo na fotografiju“ ostaje autoru. Dodijeljeno pravo korištenja neovisno je o tome je li fotografija nagrađena ili ne i obuhvaća mogućnost objavljivanja, umnožavanja, prikazivanja i distribucije u svrhu vlastite promidžbe i predstavljanja društva CEWE. To će se odvijati isključivo u povezanosti s natječajem CEWE Photo Award 2019 i uvijek je povezano s navođenjem autora. Ako se fotografiju upotrebljava u druge svrhe, uvijek je potrebna posebna suglasnost sudionika. Više informacija o tome možete pronaći pod točkom 7 uvjeta sudjelovanja za CEWE Photo Award 2019: https://contest.cewe.de/cewephotoaward/hr_hr/p/terms_and_conditions

global.drag_and_drop.header
global.drag_and_drop.description